חטיבת-ביניים: קידום בריאות במוסדות החינוך

מתוך מתנ״ה תש״פ
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

מוסדות חינוך בטוחים לתלמידים הסובלים מאלרגיה למוצרי מזון ברמה מסכנת חיים

במערכת החינוך לומדים תלמידים הסובלים מאלרגיה למוצרי מזון ברמה מסכנת חיים, מצב זה יכול במקרה של חשיפה לאלרגן להתפתח למצב חירום. המזונות השכיחים הגורמים לאלרגיה ברמות השונות הם: חלב, בוטנים, אגוזים למיניהם, שקדים, שומשום, ביצים ודגים.

חוזר מנכ"ל (תשס"ח/4) בנושא  תלמידים הסובלים מאלרגיה למוצרי מזון מחייב כל מוסד חינוכי בו לומד תלמיד הסובל מאלרגיה למוצר מזון להטמיע  וליישם את כל ההנחיות המפורטות בחוזר טרם פתיחת שנת הלימודים (הדרכת צוות המוסד החינוכי, קביעת מדיניות בית ספרית בנושא ופרסומה לכלל התלמידים וההורים, הצבת שילוט והיערכות בשגרה ובחירום).


בתי ספר מקדמי בריאות

בית ספר מקדם בריאות הוא מהות חינוכית ומודל חברתי ערכי, החורט על דגלו הטמעת הרגלים בריאים בקרב קהילת בית הספר. בית הספר משמש תשתית לתהליך חינוכי המשלב את תחום הבריאות כחלק מהותי בהוויה החינוכית, החברתית והערכית.

משרד החינוך בשיתוף משרד הבריאות במסגרת התוכנית הלאומית "אפשריבריא" קבעו שעד שנת 2020 יפעלו כל בתי הספר כמקדמי בריאות.

לקראת פתיחת  כל שנת לימודים מתפרסם "קול קורא" לבתי הספר להצטרף לתהליך ההכרה כבית ספר מקדם בריאות. צוותי קידום הבריאות במחוזות מלווים את בתי הספר בתהליך. בתי ספר המקבלים הכרה כבתי ספר מקדמי בריאות בהתאם לקריטריונים שנקבעו מקבלים תמריץ כספי להעשרת פעילויות חינוכיות בתחום קידום הבריאות.

מבית הספר נדרשת מחויבות להטמעת תחום הבריאות כערך חינוכי, בשגרת יום הלימודים ובאירועים מיוחדים, כאורח חיים ולהקניית הרגלי חיים בריאים.

קישור לאתר הפיקוח על הבריאות


בחזרה לשגרות